beats by dre cheap

Pridrzavanje ovih stvari pomoci ce svakome onome,ko voli da dodje do Voljenog Allaha swt!

1.Pazljivo ucenje Kur'ana , razmisljanje o njegovom znacenju i cilju koji se zeli postici, kao sto se razmislja o knjizi koju covjek cita i objasnjava kako bi razumio poruku autora.

2.Priblizavanje Uzvisenom Allahu ne samo kroz farz namaze, nego i putem nafila, kao sto stoji u kudsi-hadisu " Moj rob Mi se ne moze pribliziti nicim drazim od onoga s cime Sam ga zaduzio. Moj rob Mi se sa dobrovoljnim ibadetom ( nafilama) priblizava sve dok ga ne zavolim.

3.Sjecanje na Allaha u svakoj prilici i svakom stanju te Njegovo spominjanje pri svakom djelu kako jezikom tako i srcem, jer se Allahova ljubav i naklonost stize u istoj onoj mjeri u kojoj se rob na Njega sjeca u kojoj Ga spominje.

4.Davanje prednosti onome sto voli Allah nad onim sto voli covjek, narocito u momentima navale prohtjeva i strasti. Drugim rijecima, pokazivanje sklonosti prema Allahovim prijateljima ma koliko to tesko bilo.

5.Promatranje i razmisljanje o Allahovoj dobroti, dobrocinstvu , znamenjima i blagodatima, kako onim vidljivim tako i o skrivenim, jer to upucuje i izaziva ljubav prema Njemu.

JEDNOĆA STVORITELJA
http://islamista.blogger.ba
03/01/2007 22:41