10.01.2008.

HOmeinizam u Bosni 2.dio

Photobucket


Mošus Pejgamberov
„Svake godine organiziramo veliki program sjećanje na hazreti Fatimu, kćerku i miljenicu Božijeg Poslanika, Dana žene muslimanke. Ovaj program je prerastao u tradiciju i mi se trudimo da svake godine ponudimo bogatiji sadržaj o čemu svjedoči sve veće interesovanje brojnih posjetitelja ovog programa iz cijele Bosne i Hercegovine. Osim centralnog programa imali smo manifestaciju koja je trajala osam dana, a uokviru koje smo održali nekoliko okruglih stolova, večer Kur’ana na kojem su učestvovale žene – hafizi, noć poezije sa bosnaskohercegovačkim književnicima, noć tasawwufa I klasične muzike, večer ilahija i kasida. Cijelo vrijeme manifestaciju je pratila izložbu ručnih radova pod nazivom Zlatne ruke Bošnjakinje.“

Bosanska šiitkinja u sunnitskom ruhu - Sadika Avdić
Vođa ovog udruženja je Sadika Avdić, okorjela šiitska misonarka naše kože i jezika, koja je prije agresije na BiH boravila u Iranu zajedno sa mužem ing. Ibrahimom Avdićem. Sadika je u Zenici tokom ratne 1994/95 okupljala djevojke, a njen muž Ibrahim momke, gdje su im držali edukacijaska predavanja iz homenizma. Simptomatično je da ova organizacija priređuje koncerte i okuplja bosanske mase. Organizacija izdaje prošiitski modernistički časopis „Zehra“ koji okuplja niz naivnih djevojaka željnih da rade za islam, ali ne znaju da su dio mašinerije koja radi za uvoz homeinijeve revolucije u BiH. Očita je finansijska pomoć Iranske ambasade i prešutno odobrenje IZ BiH. Ovo je jedan od najuspješnijih šiitski poduhvata u BiH, jer okuplja najviše običnih ljudi. (
http://kewser-zehra.com/index.htm)

5. PRIVATNA USTANOVA «PERZIJSKO-BOSANSKI KOLEDŽ SA INTERNATOM» U LJEŠEVU, OPĆINA ILIJAŠ i OBDANIŠTE „ĐULISATAN“, upisana je u Registar srednjih škola Kantona Sarajeva , koji vodi Ministarstvo obrazovanja i nauke, pod rednim brojem 38. na strani 38. od 17. 08. 1999. godine.21. 09. 1999.godine, primanjem prve generacije učenika, Koledž je zvanično počeo sa svojim odgojno-obrazovnim radom. Nastavni proces se odvija u skladu sa Nastavnim planom i programom za opće gimnazije Kantona Sarajevo.

Još jedan od perfidnih šiitskih projekata o kojem IZ nikada nije javno progovorila, već ga i uveliko podržava. Vođe ovog projekta su tzv. Šejhovi Dža'fer (Mohamed Jafer Zaheran) i izvjesni Mustafa Kamali (koji često gostuje na radio Nabi u Visokom), šefovi ratne vojne edukacije u centrima u Srednjoj Bosni (Dobrinje kod Visokog, te šiitskog centra u visočkom obdaništu tokom rata). Šejh Dža'fer je direktna veza Iranske ambasade sa šiitskim podružnicma u Bosni. Škola naizgled ne nosi obrise šiizma, ali svjedoci govore da se prati rad najboljih, a onda im se nudi šiitska literatura i doškolovavanje u Iranu. Dokaz da je ova škola samo selekcionističkog tipa (tj. odabrati nadarene koji će biti u budućnosti nosioci bosanske šiitske misli) za nabolje kojima se sve nudi, a za ahlak ostalih se i ne mari, je i činjenica da je BiH missica (!?) Irna Smaka završila ovu školu. (http://www.pbk.edu.ba/)


6. TELEVIZIJSKI SATELITSKI PROGRAM KOJI SE EMITIRA IZ IRANA „SAHAR“ (svaki dan naveče) i kojeg preuzimaju sve poznatije lokalne TV stanice poput: NTV IC Kakanj, TV Vogošća, MTV Igman i dr.
Sadržaj programa tretira savremenu politčku problematiku kroz prizmu i duh homeinizma i šiitske iranske revolucije, te zadnjih događaja vezanih za Libanon i tamošnji šiitski HEZBOLAH. Redovno se inicira pitanje palestinskog problema kako bi javnosti dočarali da su oni jedini borci za Palestinu. Iz Sarajeva se redovno javlja bosanska šiitkinja Mubera Hodžić. Pogledajte jedan od izvještaja medijskih kritičara o bivšoj Bošnjačkoj telebviziji:
„BRT Int” se u 15 sati direktno uključuje u “Sahar”, program Iranske televizije na bosanskom jeziku. Riječ je, za ovdašnje uslove, o neuobičajnom programu informativno-religioznog karaktera. Pored vijesti u njemu se prezentiraju izvještaji dopisnika iz Prištine i Sarajeva. Prištinski dopisnik (mada je upitno da li se javlja iz Prištine ili sa sjevera Albanije) ne ograničava se samo nainformacije, nego ulazi u komentarisanje praveći ekvilibristička poređenja između srpske i albanske djece, ponašanja NATO i srpskih snaga i sl. Dopisnica iz Sarajeva je mnogo informativnija. Zanimljivo je da je pokrivena, što je neuobičajeno za sarajevske novinarke.Veoma zapažen prilog u ovom iranskom programu je o odnosima između SAD i Irana. U njemu se Amerika naziva “imperijalističkom silom koja tlači manje narode”, a SAD se optužuju da stoje iza nedavnog ubistva iranskog generala Širazija.
U informativno političkom programu, pored ostalih, rade Adnan Kasumović, Midhat Paravlić, Ismir Musić. Vjerski program uređuju Mehmedalija Hadžić i Džemaludin Latić.
“BRT Int” će morati da ubudeće poradi na čisto medijskim promašajima zabilježenim ovog posmatranog dana. Naprimjer, u 15 sati, prekinut je film petnaest minuta prije kraja da bi se emitovao Iranski program, pa je ostatak filma emitovan naknadno.“ (
http://www.mediaonline.ba/ba/arhiva/arhiva/pdf/1999/mnbr30bh.pdf)


TV kuće koje prenose ovaj program dobijaju mjesečnu participaciju od 1500 KM. Najveću participaciju ima kaknjska NTV IC koja redovno emitira serije i emisije često uvrjedljivog sadržaja sa sunnite. Glavni imam MIZ Kakanj Sulejman ef. Čeliković je početkom 2006. godine gostovao na TV Vogošća i govorio o životu i djelu imama Homeinija.. Ćeliković je poznatiji u ovim krajevima kao šejh nakšbendijskog tarikata, a njegove veze sa Irancima su ojačale tokom rata, jer je bio emir (duhovni vođa) kakanjskog bataljona 7. muslimanske brigade. Evo dokaza jednog od dokaza:
Mohammad Reza Morshed Zadeh ambasador Irana u BiH posjetio Kakanj
Glavni imam Medžlisa IZ Kakanj Sulejman ef.Čeliković primio je ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Mohammad Reza Morshed Zadeh. Susret je upriličen u NTV IC Kakanj. Govoreći o budućoj i dosadašnjoj saradnji, Čeliković i Zadeh su konstatovali kako je dosadašnja saradnja bila na zavidnom nivou. Pomoć koju je dobila NTV IC Kakanj u elektronskoj opremi dobro je došla za poboljšanje programa. Ambasador Zadeh upoznat je i o razmjeni programa ove medijske kuće sa televizijskim kućama iz prijateljskog Irana. —Naši gledaoci u večernjim satima imaju priliku vidjeti dešavanja iz Irana , preuzimajući signal TV Sahar kazao je ef. Čeliković. Ambasador Irana obećao je i konkretnu pomoć za ovu televiziju u narednom periodu.( http://www.kakanj.com.ba/vijesti1/vijest.asp?vID=61)
Gost Akbar Eydi, prevodilac Ibrahim Avdić (suprug medžusijke/šiitkinje Sadike Avdić) i domaćin Sulejman ef. Čeliković u Gradskoj džamiji u Kaknju početkom 2006. god.

7. RADIO-PROGRAM „IRIB“ KOJI SE IZ IRANA EMITIRA PUTEM SATELITA (svaki dan, ujutro i naveče)
Poznatije radio-stanice preuzimaju ovaj program uz mjesečnu participaciju od 500 KM, a to su:
- ''Naba'' iz Visokog 107,2 metra FM
- ''Vogošća'' 88,2 metra FM
- ''Hayat'' iz Pazarića 87,9 i 94 metra FM
- ''Stari most'' iz Mostara 101,7 metara FM
- ''Glas Bosne'' iz Sarajeva 94,7 i 106,8 metara FM
- ''Alfa'' iz Sarajeva 104,9 metara FM..
Program obuhvata najnovije vijesti iz svijeta, Bosne i Irana, uz intenzivno tretiranje palestinskog problema i HEZBOLAHA. Ima nešto i kulturnog sadržaja koji se uglavnom odnosi na iransku kulturu i homenizam. Česte su emisije o šiitskim velikanima, Homeiniju i sl.

8. DOLAZAK UČAČA (HAFIZA) KUR'ANA IZ IRANA (redovno uz ramazan i mimo ramazana). Organizuju im se „VEČERi KUR'ANA“ Ukazuje im se gostoprimstvo u džamijama u cijeloj BiH. Tzv. učači održe poneko predavanje u kojem često potenciraju „jedinstvo“ muslimana. Ovim dolaskom se želi dočarati Bosnacima da su šiiti čuvari Kur'ana, a njihova vjerska litratura tvrdi da je Kur'an patvoren.

9. STIPENDRANJE ZA STUDIJE U IRANU, u Komu, Teheranu i Kazvinu, gdje se izučava šiitska vjera. Studenti su često voditelji pomenutog televizijskog i radio programa. Procjenjuje se da je broj svršenika medžusijskih studija do sada veći od dvadeset.

Studiranje u Komu
Nakon završenog kursa perzijskog jezika, znači oko šest mjeseci od dolaska u Iran, tragaoc za znanjem polazi na sljedeći kurs koji nosi naziv temhidijje (uvodni ili pripremni kurs). Ovaj kurs se također održava u medresi Imam el-Mehdi. Razlog za održavanje ovog kursa je upoznavanje sa sistemom, predmetima, načinom predavanja u hawzi, (hawza predstavlja sistem vjerskog obrazovanja u Iranu). Glavni predmeti koji se uče su sljedeći: edebijāt (arapski jezik), fiqh (propisi i pravila), tārīkh (historija), akhlāq (etika), tedžvīd (propisi učenja Kur'ana), aqā'id (vjerovanja) i hifz (učenje Kur'ana napamet). Pored toga što sam student ispituje 'vode' on također biva ispitivan. U ovom kursu oni koji vide da su pogriješili u izboru, ili su zadovoljni samo učenjem jezika, ili iz bilo kojih razloga imaju priliku da ponovo razmisle i da se preorijentišu. (
http://www.muslimanskizivot.org/Studiranje_u_Komu_(I).htm)

 

 

 


ODABRANI POSTOVI
Držanje psa u kući
Kada se uže previše rastegne, mora puknuti
Promocija knjige: "Žene iz vremena poslanstva"
Svrha postojanja
Dragi roditelji!
Osmjeh za najbolji doček!
Opasnost jezika
Imigracija
Mudžahitka sa Jermuka
Jelena Lović: Zašto sam prešla na islam
NOVČANIK I DŽIHAD
Hamna bint Džahš
ŠERIJATSKI PROPIS O POTROŠAČKIM KARTICAMA
Boj se Allaha, o robinjo Svevišnjeg i Moćnog
Od zablude do niqaba
Prava žene u islamu
Na dunjaluku nema savršene sreće
Ne boj se Allah je s nama!
Ljubav prema ženama
Savjet duši
25 godina u kaburu
Znakovi po kojima se prepoznaje sihrbaz
Tako me je naučio život
Rahatluk je u zadovoljstvu i prihvatanju sudbine
Ženidba djevicom
Majko...
Jetim (siroče)
Turbo imam
UZROCI SREĆE I OBILJEŽJA SRETNIH
Ljubav
Proslavljanje nove godine je haram !!!
Čovječe, izvuci pouku!
Hurije
Da se malo podsjetimo...
HOmeinizam u Bosni
HOmeinizam u Bosni 2
"Ne srdi se"
Zena i posao
Neka je uzvišen Allah, najljepši stvoritelj!
Vjera je savjet!
Šejh Usejmin rahimehullah o selefijama
Ljubav prema bogastvu (mal)
Zejde, zašto ubijaš?
La Tahzen
Ebu Bekrova, r.a., oporuka
Omerova, r.a., oporuka
Alijina, r.a., oporuka
Ovo je tvoj Gospodar
Najveća nagrada džennetlijama
Ajvatovica "mali hadzdz"
Svjetlo imana
Qur'an flash tajweed
Rub’ijj ibn Amir r.a.
OSOBINE STRANACA-GARIBA
Hadžadž ibn Jusuf i Seid ibn Džubejr
Posljedice širka
Ja tugu svoju i jad svoj pred Allahom iznosim
Jesi li osjetio slast namaza ?
Kako popraviti svoje stanje
Da li ste znali?
Da li ste znali 2?
Poslušnost drveta Poslaniku a.s.
Sadaka
Učenje Kur'ana
Savjeti muslimanki (pitanja i odgovori)
Put ka Allahovoj milosti
Džennet je pod sjenkama sablji
Priprema za smrt 2
Tvoj posljednji dan na zemlji
Da li ste znali ???
Živjeti u braku
Osmijeh
Ibn Kajjim r.a. o višeženstvu u Islamu
Priča sestre iz Faludže
PROPISI VIŠEŽENSTVA U ISLAMU
Da li je dozvoljeno čitati horoskop???
Fetva o čestitanju Nove Hidžretske godine
Čestitanje nevjerničkih praznika
Povratak Šerijata (Murtaza Khan)
VRATI SE I KLANJAJ JER TI NISI KLANJAO!
Generacija koja se vise neće ponoviti
Tvoja želja
Tako mi Gospodara K'abe ti si prava žena za mene
Psihosomatika kroz prizmu Islama doc. dr. Jusuf Topčagić
Šta se nalazi u srcu?
Put ka Allahovoj milosti (bolest srca)
Put ka Allahovoj milosti (tewba)
Ženidba djevicom
Varka sihirbaza
Rahatluk je u zadovoljstvu i prihvatanju sudbine
Ghuraba(stranci)
Dova za mudzahide
Nauči kršćanstvo za 5 minuta
Ispovijest američkog marinca
Šta je svrha našeg postojanja
Poruka uspavanoj muslimanskoj omladini
Znakovi vremena
Džennet na zemlji
Zablude Sufizma
Zablude Sufizma 2
Kako biser čuva sam sebe
Kad mudžahedina ne bude
Bosna nekad i sad
Naša braća TALIBANI
Uputa za život
Ko je vrjedniji,žene dunjaluka ili hurije
Časna Hifa
La ilahe illa Ente, subhaneke inni kuntu mine-z-zalimin
"NEMAM SREĆE"
Zašto je Hava stvorena od Adema dok je on spavao?
Biranje supružnika
Razdoblja ljubavi – proljeće i ljeto
Sihr (čarolija)
Lijepa žena
Od smrti se nemoze pobeći
To je Allah, pa kako da ga ne voliš
Želiš li?
Želiš li? (drugi dio)
Dnevni obračun
Griješni pogled
20 islamskih savjeta i uputa
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Ljubomora i stid
Ahlak
Sabur
Ljubav prema ženi
Odnos snaga dove i nevolja
Prekomjerni govor(nesreća jezika)
Temelji nevjerstvaFREE DOWNLOAD

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
516079